Bil | Båt | Humor | Helse | Postkort | Reise

Ny bruker? Registrer | Registrert bruker! Logg inn 

- Musikk
 Forside > Musikk > Peter Green > Biografi!
 Hovedside artist
 Album
 Biografi
 Bilder
 Nyheter
 Omtaler
 Tekster
 Oppslagstavle

Del på Facebook

 Peter Green

Gi karakter!

Gi karakter til denne artisten ut fra hvor godt du liker denne.

 Biografi for Peter Green
Peter Green (født Peter Allen Greenbaum, 29 1946 oktober i Bethnal Green, London) er en britisk blues-rock gitarist og best kjent som grunnleggeren av bandet Fleetwood Mac. 3093

Peter Green ble tatt inn i Rock and Roll Hall of Fame i 1998 for sitt arbeid som en del av Fleetwood Mac.

En stor skikkelse og orkesterleder i "andre store epoke» av den britiske blues bevegelsen, inspirerte Green BB King å si, "Han har den søteste tonen jeg noensinne har hørt, han var den eneste som fikk meg til å kald svette. " Eric Clapton og Jimmy Page har begge hyllet hans gitarspill. Green's spiller ble markert med idiomatiske strengebending og vibrato og økonomi av stil. Selv om han spilte andre gitarer, er han mest kjent for å utlede en unik tone fra hans 1959 Gibson Les Paul.

Han var rangert som nummer 38 i Rolling Stone's liste over de "100 beste gitarister gjennom tidene". Hans tone på seminal sangen "The Super-Natural" ble hyllet som en av de femti største noensinne av Guitar Player. I 1996 Green ble vurdert som den tredje beste gitarist gjennom tidene i Mojo Magazine.

Green's nye band var Fleetwood Mac. Opprinnelig het Peter Green's Fleetwood Mac, ble bandet ledet av Green i hele sin første periode med suksess på slutten av 1960-tallet. Det inneholdt en rytmeseksjon som består trommeslager Mick Fleetwood og John McVie bassist, som begge hadde spilt i John Mayall's Bluesbreakers og fra begge med navn som Green avledet bandets navn. Deres tidlige repertoar var en kombinasjon av blues dekker og blues originaler, for det meste skrevet av Green, men noen av slide gitaristen Jeremy Spencer. I 1968 hadde de suksess med Green's "Black Magic Woman", som senere ble dekket til større suksess ved Santana. Det følgende året bandet oppnådd # 1 British Singles Chart suksessen med "Albatross". Flere diagram suksessen fulgte med "Oh Well" og "Man of the World" senere i 1969 og "The Green Manalishi" i 1970.

Grønn slet med suksess og hans personlighet endres etter forekomst av LSD overgrep. Han begynte iført en kappe, vokste skjegg og bar en krusifiks på brystet hans. Hans misbruk av LSD kan ha oppildnet schizofreni. Mens touring Europa i slutten av mars 1970, binged Green på LSD på en fest i et kollektiv i München - en hendelse nevnt som det avgjørende punktet i hans mentale tilbakegang Communard Rainer Langhans nevner i sin selvbiografi at han og Uschi Obermaier møtte Green. i München, hvor de inviterte ham til sine Highfisch-Kommune. Deres virkelige hensikt var å overtale Green for å hjelpe til med Jimi Hendrix og The Rolling Stones til å utføre handlinger som overskrift på en Woodstock stil festival, i Bayern. Fleetwood Mac roadie Dinky Dawson husker at Green gikk til festen med en annen roadie, Dennis Keane, og at når Keane returnerte til bandet hotellet for å forklare at Green ikke ville forlate kommunen, reiste Keane, Dawson og Mick Fleetwood til kommunen å hente . Green I kontrast, Green hadde gode minner fra jamming i kommunen når du snakker i 2009: "Jeg hadde en god spiller der, var det flott - noen spilte det, ga de meg en tape Det var folk som spiller sammen,. noen av oss bare tull, og det var ... ja det var flott. " Han fortalte Jeremy Spencer på den tiden "Det er den mest åndelige musikken jeg noen gang har spilt i mitt liv."

Green forlot Fleetwood Mac den 20. mai 1970 etter å ha foretatt en siste show med dem. Han spilte med John Mayall, Rod Mayall (orgel) og Larry Taylor (bass) ved Bath-festivalen i slutten av juni 1970. Han spilte også inn en Jam session som ble spilt inn og utgitt som The End of the Game, før du forsvant i mulm og tar på seg en rekke menial jobber. I denne perioden Green solgt sin 1959 Gibson Les Paul Sunburst gitar, som var forbundet med hans musikk av den tiden, til Nord-irske gitaristen Gary Moore. I samme år spilte han inn to låter med Bobby Tench band Gass, som kjennetegnet på Juju (1970)

Han hadde en kort gjenforening med Fleetwood Mac da Jeremy Spencer forlot gruppen, som flyr til USA for å hjelpe dem fullføre en tur. Green var også en ukreditert gjest på "Night Watch" fra deres 1973 album Penguin. Han spilte også på sporet "Brown Eyes" fra Tusk, utgitt i 1979.

Lagt til av Bjørn Johansen

 Annonser