Bil | Båt | Humor | Helse | Postkort | Reise

Ny bruker? Registrer | Registrert bruker! Logg inn 

- Musikk
 Forside > Musikk > Lindsey Buckingham > Biografi!
 Hovedside artist
 Album
 Biografi
 Bilder
 Nyheter
 Omtaler
 Tekster
 Oppslagstavle

Del på Facebook

 Lindsey Buckingham

Gi karakter!

Gi karakter til denne artisten ut fra hvor godt du liker denne.

 Biografi for Lindsey Buckingham
Lindsey Buckingham (født 3. oktober 1949 i San Fransisco i California) er en amerikansk musiker kjent som vokalist og gitarist i bandet Fleetwood Mac, som også ble tatt inn i The Rock and Roll Hall of Fame i 1998.

Han er også kjent for sine fem soloutgivelser og deltakelse innen filmusikk og veldeighetskonserter.

Buckinghams musikalske karriere startet da han traff Stevie Nicks på high school, hvor de startet bandet Fritz Rabyne Memorial Band. Senere fikk dette paret en platekontrakt under bandnavnet Buckingham Nicks. De fikk sin første utgivelse i 1973 som ikke solgte etter forventingene. Til tross for dette fikk de et tilbud av Mick Fleetwood for å bli faste medlemmer av Fleetwood Mac på nyttårsaften 1974. Med Buckingham og Nicks som medlemmer fikk gruppen en stilendring, og deres neste utgivelse, Fleetwood Mac (1975) ble en storselger, mens den neste utgivelsen etter denne i Rumours (1977) ble en av de mest solgte platene gjennom tidene.

På midten av 1980-tallet forlot han Fleetwood Mac til fordel for soloprosjekter, hvor han blant annet gav ut for to soloutgivelser og var med på å lage musikken til filmen Hjelp, vi må på ferie. Han deltok også på veldedighetsprosjektet USA for Africa og ble kreditert for låta «We Are the World». Han ble for øvrig fast medlem av Fleetwood Mac igjen i 1997, men deltok i 1992 på en konsert med bandet for å spille låta «Don't Stop», som var valgt av daværende president Bill Clinton som sin kampanjelåt.

Lagt til av Bjørn Johansen

 Annonser