Bil | Båt | Humor | Helse | Postkort | Reise

Ny bruker? Registrer | Registrert bruker! Logg inn 

- Musikk
 Forside > Musikk > Shane MacCowan > Biografi!
 Hovedside artist
 Album
 Biografi
 Bilder
 Nyheter
 Omtaler
 Tekster
 Oppslagstavle

Del på Facebook

 Shane MacCowan

Gi karakter!

Gi karakter til denne artisten ut fra hvor godt du liker denne.

 Biografi for Shane MacCowan
Historien om Shane MacGowan er en odysse i alkohol, dop, skrøplige tenner samt en solid bunke faberlaktige sanger. Det egentlige navnet var Shane Patrick Lysaght MacCowan, født 25. desember 1957 i Kent, England.

Foreldrene var irske og kort tid etter hans fødsel, flyttet de tilbake til Irland. Der bodde de seks år, for så returnere til England - nærmere bestemt London. Men han hadde tydeligvis bodd i Irland lenge nok til å få nasjonalmusikken inn i blodet.

Da punken eksploderte i 1977, ble han fullstendig oppslukt av energien i den musikken. MacGowan stiftet sitt eget band "The Nipple Erectors", og i 1978 og gav de ut sin første singel. Senere forandret han gruppenavnet til "The Nips". Bandet spilte en blanding av irsk folkemusikk og punk, men gjennombruddet lot vente på seg. Han startet også flere band uten nevneverdig suksess.

MacGowan begynte og jobbe i en platebutikk, samtidig som han spilte med vennen Spider Stacy i "Spider Stacys band The Millwall Chainsaws". Men da også dette bandet ble historie, valgte MacGowan og Stacy å starte "Pogue Mahone" i 1982. De inkluderte også James Fearnley på trekkspill, Cait O´Riordan (bass), Jem Finer (gitar), og Andrew Rankin på trommer. Senere kortet de ned bandnavnet til "The Pogues."

Hele bunten var fantastiske musikere og med Shane hvesende stemme i spissen, ble de kjapt bejublet av både kritikere og publikum. MacGowan skrev sanger som gikk rett hjem både hos unge og voksne, iallefall de som likte irsk folkemusikk Etter to gode album med rølpete festsanger, kom deres kommersielle gjennombrudd "If I Should Fall From Grace With God" i 1988. Albumet rommet kanskje tidenes beste julesang: Kirsty MacColl-duetten "Fairytale of New York".

Bandet var ikke kjent for å spytte i glasset, spesielt ikke Shane. På konsertene fløt ofte alkoholen fritt og bandet spilte gjerne liggende, samtidig som de tømte øl i hodene på hverandre. På grunn av fyll og dop droppet Shane til stadighet konserter og plateinnspillinger. "Hell´s Ditch" fra 1990, ble hans svanesang. Resten av The Pogues ble lei av hans dop og spritvaner, og så ikke annen utvei enn å sparke ham fra bandet.

Men Pogues ble aldri det samme igjen etter at de hadde kvittet seg med sin spesielle frontfigur, og sin glimrende låtskriver. De neste platene deres sank også betydelig i kvalitet. Ironisk nok opplevde MacGowan større suksess med sin nye band "Shane McGowan And The Popes", som fremdeles eksisterer.

McGowan er langt fra kjent for å ha en feilfri perlerad, og da en tannlege tilbød seg å rette opp tanngarden hans, klikket det for hårsåre Shane. Samme natt raserte han tannlegekontoret til den stakkars tannlegen som bare ville hjelpe

Lagt til av Jan Harald Voje

 Annonser